Şcoala de la Suceava

Home » Invitaţi

Invitaţi

rodicamocan_2 Areas of expertise: e-learning, lifelong learning, new media, multimedia and performance, new technologies.

Director al Departamentului Cinematografie și Media, Rodica Mocan își începe activitatea academică în Universitatea Babes-Bolyai în 1995.

Absolventă de studii tehnice în anii ’80, a urmat un masterat în artă în Statele Unite, dezvoltând un interes special pentru noile tehnologii, media și multiplele aplicații ale acestora în diferitele domenii ale vieții. În cadrul studiilor doctorale explorează efectul noilor tehnologii în educție, realizând o teză de doctorat în elearning din perspectivă sociologică. Continuă abordarea interdisciplinară dezvoltând un program de masterat în multimedia interactivă realizat în colaborare cu alte universtăți europene.

Activează în cadrul Academiei Europene de Media Digitală fiind membru în juriul mai multor competiții europene și coordonatorul Academic Network, o structură profesională care reunește specialiști din domeniul multimedia. În cadrul celor două departamente în care a activat, introduce cursuri noi (Internet și Comunicare globală, eLearning, eGovernment, Practica în designul multimedia, Multimedia in Performance). Abordează tematici de cercetare exploratorie variind de la necesitatea dezvoltării competențelor digitale în lifelong learning până la aplicații multimedia și conținut interactiv, multimedia în performance, intermedia-transmedia-cross media și documentar interactiv.

Este Director al programului de învățământ la distanță în Jurnalism între 2000-2005 și Director al Centrului de Lifelong Learning al Universității Babes-Bolyai între 2008-2012.

251012 supplied to The Marlborough Express. Landa Cope

Landa Cope is the Founding International Dean of the College of Communication for Youth With A Mission’s University of the Nations. She has a Bachelor’s degree in Art and Education and a Master’s degree in Humanities and International Studies.  Since joining Youth With A Mission (YWAM) in 1971, her public speaking and work in missions have taken her to more than 110 nations. Landa has lived and worked in North Africa, the Pacific and Europe. She spent eight years developing and launching the communications and fundraising work of Mercy Ships International, serving as the Communications Officer.  In 1984, Landa moved to Kona, Hawaii where she founded the International College of Communication, one of seven colleges in the UofN.  Students are trained in interactive media, digital communication, video, film, photography, graphics, illustration, marketing, radio, writing, journalism and developing mass media. Graduates have been placed in some of the highest-ranking communication businesses in the industry internationally. The College of Communication has locations in Australia, North America, South America, Europe and Africa. Landa Cope is in high demand around the world to speak to religious, political, business and professional leaders on the subject of what scripture teaches us practically about discipling nations. She is the author of “Clearly Communicating Christ”, a book about Jesus-style communication and “The Old Testament Template.” Landa currently lives in South Africa, and is writing her third book “God, the Bible and Political Justice”. In 2005 Landa founded The Template Institute committed to providing seminars and materials for the development of Biblical thinking in the professions as well as a comprehensive Biblical approach to issues in the public forum.  She currently serves as Executive Director of TTI.

http://templateinstitute.com/

Mihail Neamtu

Am copilărit între Târnova, la poalele Munţilor Zărandului, și în cartierul Micălaca din orașul de pe Mureș.

La 22 de ani am plecat în Elveţia, apoi în Germania, Anglia şi America de Nord. Mi-am susţinut examenele doctorale în faţa unui juriu format din profesori de la Oxford. Pretutindeni în străinătate, am dus cu mine amintirea părinţilor, a bunicilor și a rudelor de la care am învăţat dragostea pentru carte, atașamentul pentru pământ, pasiunea pentru știinţă și respectul pentru muncă.

Am făcut politică din adolescenţă. Ca liceean, am activat în organizaţia de tineret a PNŢCD și i-am cunoscut pe Corneliu Coposu, pe Ion Raţiu și pe scriitorul Ioan Alexandru (senator de Arad in 1992-1996).

Sunt un micălăcean care preţuiește valorile familiei, fiind unchiul a trei nepoţi de 7 ani, 5 ani și 3 ani.

Am rămas de la 16 ani un om credincios. Experienţa nord-americană m-a făcut un puternic susţinător al antreprenorilor mici și mijlocii, pe o piaţă liberă, fără drept de monopol.

Nu sunt unul dintre îmbogăţiţii peste noapte ai tranziţiei. Singura mea avere materială e o bibliotecă cu mii de volume.

Curriculum Vitae complet – aici

Vasile-Ernu

Vasile Ernu este născut în URSS în 1971. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie (Universitatea Al.I.Cuza, Iaşi, 1996) şi al masterului de Filosofie (Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy&Stuff şi redactor asociat al revisteiIdea artă+societate. A activat în cadrul Fundaţiei Idea şi Tranzit şi al edituilor Idea şi Polirom. În ultimii ani a ţinut rubrici de opinie în România Liberă,  HotNews şi Timpul, precum şi rubrici permanente la revistele Noua LiteraturăSuplimentul de Cultură şi Observator Cultural.

A debutat cu volumul Născut în URSS (Polirom 2006, ediţia a II-a în 2007, ediţia III-a în 2010, ediţia IV-a în 2013 ), care apare în anul 2007 şi la Editura Ad Marginem din Rusia, în 2009 la Editura KX – Critique & Humanism din Bulgaria, în 2010 la Editura Akal din Spania şiEditura Hacca din Italia, iar în 2011 la Editura L’Harmattan din Ungaria şi la Editura Sulakauridin Georgia. Cartea este în curs de apariţie la Editora Claroscuro din Polonia. Cartea a fost nominalizată la Premiul de debut al revistei CuvîntulPremiul pentru Roman şi Memorialistică al revistei Observator cultural şi Premiul Opera Prima al Fundaţiei Anonimul.

Volumul a fost distins cu Premiul pentru debut al României literare şi cu Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România.

În 2009 publică la Editura Polirom volumul Ultimii eretici ai Imperiului care apare în anul 2012 la Editura Hacca din Italia și e  în curs de apariţie la Editura Ad Marginem din Rusia.Volumul a vost nominalizat la Premiul pentru Eseu al revistei Observator cultural (2009) şi a primit Premiul Tiuk! 2009.

În 2010 publică (Editura Polirom) împreună cu Bogdan-Alexandru Stănescu volumul Ceea ce ne desparte. Epistolarul de la Hanul lui Manuc.

În 2012 publică (Editura Cartier) volumul Intelighenţia rusă azi.

Vasile Ernu (alături de Costi Rogozanu, Ciprian Şiulea şi Ovidiu Ţichindeleanu) este coordonatorul volumului Iluzia anticomunismului. Lecturi critice ale Raportului TismăneanuEditura Cartier 2008.

Este unul din fondatorii şi coordonatorii proiectului www.criticatac.ro

www.ernu.ro / www.nascutinurss.ro

Danut Manastireanu

Danut Manastireanu, Iaşi, Romania.

Născut în 1954, într-o familie evanghelică. Căsătorit, cu doi copii şi cinci nepoţi. Am obţinut în  1978 o licenţă în studii economice la Universitatea din Iaşi. Am lucrat în acest domeniu din 1978 până în 1987, când mi-am pierdut slujba din pricina unor probleme cu Securitatea, legate de apărarea libertăţii religioase. Din acel moment până la căderea regimului comunist am lucrat ca muncitor necalificat într-un atelier de monumente funerare. După 1989 am lucrat ca traducător şi. apoi redactor-şef al Editurii Logos din Cluj, la înfiinţarea căreia am contribuit. În 1994 am finalizat la London Bible College cu un masterat (MA în aspecte ale interpretării biblice) studiile de teologie începute în România în regim la distanţă. În 1984 am revenit în ţară şi am predat hermeneutică, metode de cercetare şi ceva teologie sistematică la Institutul Biblic Emanuel (acum Universitatea Emanuel din Oradea). Pentru un timp am fost de asemenea secretar ştiinţific şi redactor-şef al editurii institutului. În perioada 1998–1999 am predat educaţie religioasă la Colegiul Wurmbrand din Iaşi, la înfiinţarea căruia am contribuit. Din 1999 lucrez ca Director pentru Credinţă şi Dezvoltare pentru regiunea Europei de est şi a Orientului Apropiat a organizaţiei World Vision International. În 2005 am finalizat la London School of Theology (Brunel University) un doctorat în teologie cu tema Un model perihoretic al Bisericii. Eclesiologia trinitară a lui Dumitru Stăniloae. Din 2005 am predat ca profesor asociat un curs de Formare spirituală într-un program de masterat la Eastern University din St. Davids, Penn, SUA. In prezent functionez ca profesor asociat la Facultatea de teologie evanghelica din Osijek, Croatia si coordonez o lucrare de doctorat la Serminarul Teologic International Baptist, din Praga, Cehia.

Curriculum Vitae – complet

 

Sever Voinescu

Autobiografie


Leave a comment