Şcoala de la Suceava

Home » About

About

scoala de vara de la Suceava sigla

Convingerile noastre religioase nu pot ramane fara consecinte in spatiul public. Suntem, concomitent, și oameni și români și creștini și profesioniști. Nu putem lăsa nici acasă și nici în agora ceva din ceea ce suntem. Nu se poate ca optiunile noastre religioase să nu aibă efecte sociale și politice.

Asumând adevărul credinței creștine drept premisă, haideți să vedem care este valoarea ei pentru societate în general și, în particular, pentru generația acestui început de secol. Pornind de la presupozițiile creștine vom încerca să ne uităm și spre trecut și la prezent și înspre viitor și să vedem că istoria nu s-a întâmplat fatalmente, că un viitor mai bun e o posibilitate, nu o probabilitate și mai cu seamă  nu o necesitate istorică și că parametrii în care ne înțelegem credința duc la consecințe dincolo de noi înșine.

Alături de personalități din spațiul public sau academic, profund angajați față de convingerile lor creștine, chiar dacă îmbrăcând forme eclesiale diferite de la ortodoxie și anglicanism până la evangelici baptiști și penticostali, ne vom delecta spiritul cu idei, cu întrebări, cu dialoguri, cu provocări. Altfel spus, vom fi împreună într-un spațiu al reflexiei constructive, menită să facă din fiecare dintre noi un creștin mai bun.


1 Comment

  1. […] mai jos, de pe blogul scolii, o scurta […]

Leave a comment